Om bloggen och mig

Jag tänkte göra en liten presentation av mig själv och av bloggen. Egentligen är det svårt att beskriva min blogg redan i nuläget eftersom jag inte vet hur den kommer att utveckla sig eller se ut i slutänden. Jag får helt enkelt beskriva hur jag har tänkt mig att den ska vara. Bloggen kommer att handla om mitt största intresse som är spel, vem gillar egentligen inte den här typen av underhållning?

Mitt intresse

Mitt allra största intresse är spel och så kallad ”gaming”. Att spela är en livsstil för mig och i denna blogg vill jag förmedla mer än bara kunskap om själva spelen, jag vill visa hur jag lever. Jag fascineras av skaparna bakom spelen och av hur de tänker när de skapar ett nytt spel. Jag vill ta del av hur hela processen från första idé till färdig produkt går till.

Sverige är bland de bästa

Visste du till exempel att Sverige faktiskt är bland de främsta länderna i världen när det handlar om spelutveckling? De får ofta hyllningar tack vare den snygga grafiken och handlingen i spelen. Ett av de mer välkända företagen är NetEnt som idag har över 700 anställda. Jag tycker det är häftigt att ett från början litet företag från Sverige kan växa sig stort och bli ett av de bästa i världen.

Det är inte bara NetEnt som visat framfötterna. Om du som jag, också tycker om strategispel där det gäller att tänka logiskt, har du med stor sannolikhet kommit i kontakt med Paradox Interactive. Liksom NetEnt så har Paradox sitt huvudkontor i Stockholm. Min dröm är att få komma på studiebesök till de olika kontoren, göra intervjuer och jämföra arbetsprocessen. Självklart skulle jag skriva om besöken här i bloggen.

Stor bredd

Vad tänker du på när du hör ordet spel? Det kan innebära så mycket och många olika inriktningar. För mig betyder det sällskapsspel som tärnings-, kort- och frågespel, casinospel online, strategispel på nätet, datorspel offline, mobilspel med mera. Som du märker kan listan göras lång. Vad som är trendigt varierar med tiden. Jag föredrar att spela vid datorn, men tycker också att det kan vara mysigt att spela ett brädspel med familjen.

Lite om mig

Slutligen kanske jag ska berätta lite grand om mig själv. Jag är en helt vanlig kille som har ett ovanligt stort intresse för spel. Antagligen vill jag satsa på en karriär inom spelande men vet inte vilken inriktning ännu. Jag hoppas att det växer fram med tiden. Jag står nära min familj och vi gör ofta saker tillsammans som att laga mat, gå och träna eller bara spela brädspel.