Spännande spelsläpp för 2019

Då var det dags för ett nytt år och nya spelsläpp. Kommer 2019 bli ett år av lika många suveräna spelsläpp som 2018 varit hittills? Eller kommer det bli ett mellanår med bara någon enstaka spännande lansering att se fram emot? Vi tar en titt in i nästa år och ser efter vad som väntar.

Hittills i år har vi sett lanseringen av spel som episka God of War, och det charmiga Ni No Kuni II. För den som gillar att botanisera bland indiespel kommer hajpade We Happy Few att lanseras i augusti. Ett spel som säkert många med mig sett fram emot att få testa, ända sedan de första speltesterna dök upp som Youtubefilmer. Sen får jag förstås inte glömma att nämna Dark Souls – Remastered som lanserades i början av året. Ett bra år såhär långt…

Nyheter från E3 2018

E3 har traditionellt blivit det event som alla väntar på. Inför mässan är förväntningarna höga, och var och varannan försöker gissa sig till vilka spel som kommer visas upp, och vilka som kommer få ett definitivt lanseringsdatum i samband med eventet. Vissa tillverkare väljer att lägga ut små ledtrådar i form av videoklipp eller ”läckt” material till utvalda spelbloggar och tidningar. Flera av mina favoritspel genom tiderna har lanserats i samband med mässan och årets mässa var inget undantag.

Ett av mina absoluta favoritspel fick en helt ny trailer i samband med E3. Det handlade om Metro Exodus, som förmodligen kommer lanseras i februari 2019. Någonting att se fram emot under mörka vinterkvällar. Nintendo var förstås, som vanligt, en av mässans höjdpunkter och meddelande att ett flertal spel till Nintendo Switch kommer att lanseras både under hösten 2018 och under våren 2019. Ett spel jag ser fram emot är Mario & Luigi: Bowsers Inside story, som planeras till tidigt 2019.

Fler spel att se fram emot under 2019

Andra spel på väg under 2019 är den senaste installationen av Devil May Cry. Ryktet säger att detta ska vara en fortsättning på 2008-års Devil May Cry 4. Så det kommer bli spännande att se när spelet väl lanseras. Ytterligare ett spel som varit omgivet av stor mystik är Sekiro – Shadows die twice, av skaparna bakom Dark Souls och Bloodborne. Det enda vi med säkerhet kan säga än så länge är att det, om det är likt sina föregångare, kommer vara svårt.

2018 har sett flera stora spellanseringar, som bland annat Far Cry 5, God of War och i höst en helt ny del av Blizzards World of Warcraft. Mycket talar därför för att nästa år kommer bli lite av en nedgång. Hur många bra spel kan lanseras på en och samma gång? Men å andra sidan kanske det är läge att titta närmare på alla indiestudios. Här finns mängder av spel som väntar på en större publik. Kanske hittar du en ny otippad favorit.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *