Far Cry 5

Far Cry är en spelserie av typen förstapersonsskjutspel, och det första spelet kom ut på marknaden år 2004. Det första spelet utspelar sig i en tropisk djungel och spelet är utvecklat av Crytek och distribuerat av Ubisoft. Det har även gjorts film på detta tema och filmen ”Far Cry” släpptes år 2008. Sedan starten har det utvecklats fem olika Far Cry-spel och det femte släpptes i mars 2017.

Far Cry 5 har en egen handling och tema jämfört mot de andra versionerna. Innan beslutet togs kring vilken handling och tema som Far Cry 5 skulle ha, så var det många diskussioner, och det tog lång tid att komma fram till ett passande tema för detta spel. Till slut kom de fram till att miljön skulle vara inhemsk och i någon form utspela sig i USA.

Handlingen

Far Cry 5 utspelar sig som sagt i USA och i en påhittad stad som kallas för ”Hope County” som ligger i Montana, vilket är en delstat i nordvästra USA. Storyn utspelar sig inom en domedagssekt som de kallar för ”Project at Eden´s Gate” och ledaren för denna sekt är den karismatiske Joseph Seed. Vi kan redan nu börja se fram emot ett spännande spelsläpp för 2019 då Far Kry 6 släpps.

Som spelare så kommer din karaktär att bestå av en vice sheriff som blir fast i ”Hope County. Sheriffen måste jobba vid sidan av en motståndsgrupp för att befria staden ifrån greppet av Eden´s Gate. Spelet fokuserar på strid och utforskning av miljön, och du kommer att slåss mot fiender så som soldater och mycket farliga vilddjur genom att använda många olika vapen som du har med dig.

Din roll i spelet

I Far Cry 5 kommer du alltså som ensam spelare i rollen av en vice sheriff befinna dig i en fientlig miljö ute på landsbygden i USA. Denna miljö har tagits över av en galen sekt som kallar sig för ”Project at Eden´s Gate”. Eftersom du som spelare blir placerad på en isolerad plats så måste du slåss vid sidan av en motståndsrörelse för att kunna ta dig där ifrån.

Anledningen till att du hamnat i denna tuffa situation beror på att du vid sidan av ett antal soldater från the United States Marshals, har blivit skickad till Hope County för att gripa sektledaren för Project at Eden´s Gate – Joseph Seed. Seed är anklagad för kidnappning med avsikt att skada. Seed grips men lyckas fly och tillsammans med medlemmarna i sekten så försöker gruppen att attackera motståndet och slå

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *