Populära spel för mobilen

Lite beroende på när du är född så har mobilspelen varit en stor del av barn- och ungdomskulturen. Under mitten på 90-talet var ett av de vanligaste, och mest spelade mobilspelen ”Snake” som gick ut på att du skulle ta din orm upp och ner och åt sidan, och samtidigt äta upp de prickar som dök upp. Ju mer du åt desto längre blev du och spelet blev svårare.

Pekskärmsspelen

På den tiden under 90-talet fanns det i stort sett endast olika former av knapptelefoner av olika märken. Men nu för tiden existerar dessa modeller nästan inte längre, men de går att köpa. Det är sällsynt att en knapptelefon har tillgång till internetuppkoppling, vilket en så kallad smartphone har, och nu för tiden är många mobilspel beroende av att du kan koppla upp dig på internet för att kunna spela.

Populära mobilspel just nu

De som är födda på 80-talet minns garanterat när SuperMario Bros TV-spel lanserades av Nintendo. Men detta klassiska spel lever fortfarande kvar men i andra versioner, dock med samma klassiska figurer och med vissa tillägg. Ett av de nya och mycket populära mobilspelen för Android-telefoner är just ”Super Mario Run”, som är ett mycket enkelt uppbyggt spel där du endast behöver hoppa vid rätt tillfälle, lite som förr i tiden.

Sedan har vi även ”Crashlands”, är ett spel för smartphones. Detta spel påminner aningen om franchisen ”Star Wars” med sitt rymdtema och små figurer. Spelet går ut på att du blir strandsatt på planeten Woanope och du ska anpassa dig till detta nya liv där du utsätts för nya uppdrag och strider mot främmande makter. Detta spel är inte gratis utan du får hosta upp med 55 kronor.

”The Room 3” och ”The Trail”

”The Room” är ett spel i genren som handlar om problemlösning. Spelet har en vacker inbjudande design och världen är tredimensionell. Om du verkligen vill gnugga geniknölarna så ska du spela detta spel och öva dig på att lösa olika uppgifter. ”The Trail” är lite av en annan kategori och är ett av de bästa gratisspelen på nätet. Här befinner du dig ute i vildmarken där du ska samla resurser och bygga byggnader.

”Passengers: Official game”

Detta spel är baserat på rymdfilmen ”Passengers”, och är mycket underhållande. Handlingen består av att du måste ta reda på vad som egentligen hände med besättningen på rymdskeppet Avalon. Du måste vara snabb i detta spel, för annars riskerar 5 000 passagerare till att dö. Det är ett bra spel men de flesta anser att man bör se filmen innan man börjar spela. Priset för spelet är 23 kronor.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *